Vloeren

Herstel en reiniging van diverse soorten vloeren.

Reparatie aan een vloer is kosten en tijdbesparend

Direct uw schade melden
IMG_2959IMG_2962

Herstel en reiniging van diverse soorten vloeren

 
parallax background

Vloerbedekking

Vaste vloerbedekking

Bij een kleine beschadiging waarbij de onderlaag niet beschadigd is worden de beschadigde garens weggeknipt en orden er nieuwe garens ingezet. Bij een tapijt met grote lussen of ruim ingezette polen kan de te repareren beschadiging wat groter zijn dan bij een dichtgezette pool. Deze manier van repareren kan gebruikt worden bij beschadigingen tot 5 cm. Als de onderlaag ook beschadigd is of bij een grotere beschadiging, wordt het beschadigde deel uit de vloerbedekking gesneden. Een passend deel wordt uit nieuw materiaal gesneden en in het tapijt verwerkt. Duidelijk mag zijn dat bij deze methode restmateriaal voorhanden moet zijn. Als dat niet zo is en de vloerbedekking is nog in de collectie, dan kan materiaal via de leverancier opgevraagd worden. Deze methode kan toegepast worden bij beschadigingen tot de omvang van een strijkboutzool.

Reiniging vaste vloerbedekking

Tapijt reinigen zorgt naast verwijdering van vuildeeltjes die slijtage veroorzaken (zand en zeer fijne steentjes), ook voor een schonere uitstraling. Door verkregen vakkennis kan bij tapijt reinigen, schitterend resultaat behaald worden. Het poolmateriaal bepaalt de methode van tapijt reinigen. Alle fasen in optimaal tapijt onderhoud: borstelend stofzuigen, vlekbehandeling, tussenbeurt, eindbeurt, kunnen we voor u invullen. Daarnaast kan een anti-huisstofmijt behandeling worden uitgevoerd. Op de pagina systemen van tapijt reinigen staat meer informatie over alle systemen van tapijt reinigen.

Voor vlekbehandeling (koffievlekken, theevlekken, rode wijnvlekken), maken we gebruik van die middelen, die adviserend of dwingend worden voorgeschreven door fabrikanten van tapijt – en meubelstoffen. Deze middelen staan onder controle van het Teppich Forchungs Institut (T.F.I.) te Aachen. Bij complexe zaken kunnen wij ook aanvullende kennis in huis halen. Voor een tussenbeurt kunnen we, indien het poolmateriaal en structuur van het tapijt dit toelaat, het bonnetsysteem, ook wel koolzuur methode genoemd, of het poedersysteem (host) toepassen. Is de eindbeurt gewenst, dan wordt veelal onze Truckmount ingezet. Deze meest intensieve vorm van tapijt reinigen boekt niet alleen optisch maar ook feitelijk èn aantoonbaar de beste resultaten.Tapijt reinigen van wol en katoen behoren vanwege specifieke producteigenschappen nagenoeg altijd met Truckmount te worden uitgevoerd.

Vervanging vloerbedekking

Bij omvangrijke schade is herstel niet altijd mogelijk. Ook als er geen restantmateriaal aanwezig of verkrijgbaar is kan er geen herstel worden uitgevoerd. In deze situaties kan LeTec Nederland de vervanging van de vloerbedekking verzorgen. LeTec Nederland werkt hiervoor nauw samen met leveranciers die zo snel mogelijk het gewenste materiaal komen leveren en leggen.

Zelf herstellen?

Bezoek onze webshop...

parallax background

Vinyl

Kleine beschadigingen in de toplaag van een vinylvloer zullen door inwerken van vocht en vuil steeds groter worden, waardoor een vinylvloer op den duur niet meer te herstellen is. Schades tot ca. 3 à 4 cm doorsnede kunnen door LeTec Nederland hersteld worden door middel van een fusietechniek. De beschadiging opgevuld met een compound. Met behulp van warmte gaat deze compound een blijvende verbinding aan met het vinyl en worden kleur en motief weer aangebracht. Vervolgens wordt er een transparante toplaag aangebracht.

Vervanging laminaat en vinyl

Wanneer een schade te groot is om te herstellen, kan LeTec Nederland zorg dragen voor vervanging van de vloer.

Vinyl

LeTec Interieurherstel hersteld handgeknoopte en machinaal vervaardigde vloerkleden middels ambachtelijke technieken.

Herstel van vloerkleden

Vrijwel ieder handgeknoopt of geweven vloerkleed kan hersteld worden, zelfs als de basis van het weefsel (ketting- en inslagdraden) beschadigd is. Eerst wordt de knooptechniek vastgesteld, waarna de garens op dezelfde wijze opnieuw worden ingeknoopt.

Vooral bij kleden met een groot aantal knopen per cm2 is dit zeer arbeidsintensief.

Ook kan LeTec Interieurherstel slijtage aan vloerkleden zeer goed herstellen. Denk hierbij aan het kleed voorzien van nieuwe franjes, herstel van zijkanten of slijtplekken. Resultaat van het herstel is hoogwaardig en de herstelde plek valt vaak niet meer terug te vinden. Aanbevolen wordt echter om uw vloerkleed voor herstel te laten reinigen.

Reiniging van vloerkleden

LeTec Interieurherstel kan uw kostbare kleed op de juiste wijze reinigen. De te kiezen reinigingsmethode is sterk afhankelijk van het gebruikte materiaal. Een kleed met zijde vereist een andere behandeling dan bijvoorbeeld een synthetisch kleed. Een goede, professionele reiniging geeft een kleed niet alleen een mooier aanzien, maar verlengd ook de levensduur.

Zelf herstellen?

Bezoek onze webshop...