Auto interieur

Het interieur en de bekleding van een auto wordt ernstig op de proef gesteld.

Een schoon interieur verhoogt uw plezier in het autorijden

Direct uw schade melden
beforeafter

Auto-interieur

Het interieur en de bekleding van een auto wordt ernstig op de proef gesteld. Eten in de auto, kinderen en/of huisdieren, roken in de auto, en zélfs normaal gebruik vormen allemaal een aanslag op uw interieur. Hierdoor ontstaan er beschadigingen en vroegtijdige slijtage. Een schoon en goed onderhouden interieur verhoogt uw plezier in het autorijden. Bovendien verhoogd een auto met een smetteloos interieur de inruil- en/of verkoopwaarde.

 
parallax background

Auto-interieur bekleed met stof

Herstel middels inweven

Beschadigingen tot 4 cm zijn bij weefstoffen te herstellen middels het inweven van garens die uit de binnenkant van de bekleding worden gehaald. De stof rondom de beschadiging wordt gefixeerd. De garens worden over de beschadiging gespannen en vervolgens wordt het patroon ingeweven. Dit gebeurt volledig handmatig. Als alle draden ingeweven zijn, worden de uiteinden van de ingeweven garens naar de onderkant van de stof gehaald en vastgezet. Indien noodzakelijk wordt de reparatie kunstmatig verouderd. Er wordt immers nieuw materiaal in een gebruikt deel geplaatst.Deze reparaties kunnen wij ter plaatse uitvoeren.

Reiniging

Vrijwel alle auto-interieurs bekleed met stof zijn goed te reinigen. Belangrijk hierbij is de keus van het juiste reinigingsmiddel. Er wordt altijd eerst een test uitgevoerd op een onopvallende plaats. De stof wordt gereinigd met shampoo, waarna door middel van spoelen met water het vuil en de shampooresten worden verwijderd.

Zelf herstellen?

Bezoek onze webshop...

parallax background

Auto-interieur bekleed met leer

Herstel middels inlaid

Beschadigingen aan leer zijn in zeer veel gevallen ter plaatse te herstellen. Krassen en oppervlakkige schades worden hersteld door deze op te vullen met een speciale lak. Is de beschadiging groter of is er een gat ontstaan dan wordt deze opgevuld met Liquid Leather. Het te bewerken oppervlak wordt eerst vetvrij gemaakt, verkoolde resten worden weggehaald waarna alles glad gemaakt wordt. Vervolgens wordt de Liquid Leather laag voor laag aangebracht. Door het geheel te verwarmen gaat de Liquid Leather fuseren met het leer. Vervolgens wordt de reparatie op kleur gebracht en wordt de structuur van het leer weer aangebracht in de Liquid Leather met een siliconen mal. Als laatste wordt er een transparante toplaag aangebracht.

Reiniging

Met de juiste reinigingsmiddelen zijn vrijwel alle leersoorten goed te reinigen. Gedekverfd leer is eenvoudig te reinigen. Open leersoorten, zoals nubuck en suède, zijn gevoeliger en behoeven meer zorg. Voor het reinigen van gedekverfd leer wordt de bank eerst behandeld met een speciale lederreiniger. De lederreiniger wordt in het leer geborsteld. Daarna wordt het meubel afgenomen met een vochtige doek en vervolgens met een schone, katoenen droge doek. Na reiniging wordt er met een katoenen doek een lederbeschermer aangebracht. Open leersoorten worden behandeld met speciale reinigers, om vuil en vetvlekken te verwijderen. Hierbij moet men de reiniger zijn werk laten doen en niet boenen en wrijven. Na reiniging kan een impregnering worden aangebracht. Voor de juiste onderhoud- en reinigingsproducten zie www.LeTec-Nederland.nl .

Onderhoudstip

Het aniline (open) leer kunt u onderhouden door het zacht op te wrijven met een doek, bevochtigd met gedestilleerd water. Tevens wordt aangeraden om open leersoorten 1 x per 3 maanden te behandelen met daarvoor geschikte onderhoud producten. (Zie www.LeTec-Nederland.nl) Gedekverfd leer kunt u reinigen met een doek met gedestilleerd water en 1 x per 6 maanden behandelen een onderhoud product met een UV-filter. (Zie www.LeTec-Nederland.nl)

Auto-interieur bekleed met kunstleer (leatherlook)

Beschadigingen aan kunstleer zijn vaak ter plaatse te herstellen middels de inlaid- oftewel fusietechniek. Het te bewerken oppervlak wordt eerst vetvrij gemaakt, verkoolde resten worden weggehaald waarna alles glad gemaakt wordt. Vervolgens wordt het vulmiddel laag voor laag aangebracht.Door het geheel te verwarmen gaat het vulmiddel fuseren met het kunstleer. Vervolgens wordt de reparatie op kleur gebracht en wordt de structuur van het kunstleer weer aangebracht in het vulmiddel met een siliconenmal. Als laatste wordt er een transparante toplaag aangebracht. De fusietechniek kan bij kunstleer gebruikt worden voor beschadigingen tot 5 centimeter doorsnede.

Daar kunstleer vervaardigd is van kunststof, is dit goed te reinigen middels speciale reinigingsmiddelen (zie www.LeTec-Nederland.nl).

Zelf herstellen?

Bezoek onze webshop...