Meubelen bekleed met leer

Beschadigingen aan leer zijn in veel gevallen ter plaatse te herstellen.

Hierdoor kan het meubel weer jaren mee

Direct uw schade melden

Herstel middels inlaid

Beschadigingen aan leer zijn in veel gevallen ter plaatse te herstellen. Krassen en oppervlakkige schades worden hersteld door deze op te vullen met een speciale lak. Is de beschadiging groter of is er een gat ontstaan dan wordt deze opgevuld met onze Liquid Leather. Het te bewerken oppervlak wordt eerst vetvrij gemaakt, verkoolde resten worden weggehaald waarna alles glad gemaakt wordt. Vervolgens wordt de Liquid Leather laag voor laag aangebracht. Door het geheel te verwarmen gaat de compound fuseren met het leer. Vervolgens wordt de reparatie op kleur gebracht en wordt de structuur van het leer weer aangebracht in de Liquid Leather met een siliconenmal. Als laatste wordt er een transparante toplaag aangebracht.

Naast de inlaid herstelmethode is het ook mogelijk om een lederen meubel, welke niet meer afdoende gereinigd kan worden (zoals bijvoorbeeld de verfspetters op de Leolux fauteuil hieronder), opnieuw op kleur te brengen. Hierdoor kan het meubel weer jaren mee. De werkzaamheden zijn vergelijkbaar met de inlaidmethode. Oneffenheden worden glad gemaakt door middel van het opvullen en/of schuren. Het te behandelen oppervlak wordt vetvrij gemaakt, waarna het wordt gespoten. De kleuren worden ter plaatse aangemaakt, waardoor de kleurafwijkingen zo minimaal mogelijk zijn.

 
parallax background

Reiniging

Met de juiste reinigingsmiddelen zijn vrijwel alle leersoorten goed te reinigen. Gedekverfd leer is eenvoudig te reinigen. Open leersoorten, zoals nubuck en suède, zijn gevoeliger en behoeven meer zorg.

Voor het reinigen van gedekverfd leer wordt de bank eerst behandeld met een speciale lederreiniger. De lederreiniger wordt in het leer geborsteld. Daarna wordt het meubel afgenomen met een vochtige doek en vervolgens met een schone, katoenen droge doek. Na reiniging wordt er met een katoenen doek een lederbeschermer aangebracht.

Open leersoorten worden behandeld met speciale reinigers, om vuil en vetvlekken te verwijderen. Hierbij moet men de reiniger zijn werk laten doen en niet boenen en wrijven. Na reiniging kan een impregnering worden aangebracht.

Onderhoudstips

Het aniline (open) leer kunt u onderhouden door het zacht op te wrijven met een doek, bevochtigd met gedestilleerd water. Tevens wordt aangeraden om open leersoorten 1 x per 3 maanden te behandelen met daarvoor geschikte onderhoud producten. (Zie www.LeTec-Nederland.nl ) Gedekverfd leer kunt u reinigen met een doek met gedestilleerd water en 1 x per 6 maanden behandelen met een onderhoud product met een UV-filter. (Zie www.LeTec-Nederland.nl )

Zelf herstellen?

Bezoek onze webshop...